Jumaat, 10 Jun 2011

Evening primerose oil

 Sebagai menyahut kempen Pn Lily tentang pentingnya pengambilan supplement terhadap badan kita yang dah semakin menginjak usianya, tghari tadi sempat singgah watson dan sambar satu vitamin. Ha... namanya Evening Primrose Oil (EPO). Ambik jenama Kordel's sbb jenama ni lebih murah kalau nak dibandingkan dengan Keluaran Blackmores.  Apa salahnya mencuba kan....
Aku try google2 tentang kebaikan vitamin ni...Antara khasiatnya adalah untuk:

1) kecantikan kulit.- muda dan berseri.
2) Mengawal atur kitaran period.
3)Mengurangkan simptom putus haid-panas bdan, peluh sejuk, kekeringan dot dot
4)Memperbaikan rambut yg rosak
5) melegakan kegatalan kulit kepala
6) Menguatkan kuku - kalu kuku jenis yg suka mengerekot atau mudah patah/ rapuh katanya sesuai...
7) Melegakan sindrom sebelum Haid (PMS).- sakit kepala, senggugut..Hurr..hur... aku mmmg  akan alami sakit kepala time PMS ni....

Oleh itu, Apa salahnya mencuba kan??? hehhe...

4 ulasan:

SiTyAiZa berkata...

ha betoi tu... cuba lebih baik dari benda yang baik... kecantikan dari dalam..adalah idaman setiap wanita.. betoi ka dak ayat ni.. hentam ja la...

shida berkata...

kejelitaan adalah hak milik setiap insannn...yg last tu bg dengung sikit.. hehhee

ibu syafiq berkata...

EPO mmg bagus...aku pn amik...tp aku amik cosway'y...sblm kwen pn aku dh amik...huhu...

shida berkata...

patut suhair makin berseri.... EPO rahsianya ya...