Isnin, 27 Jun 2011

Celcom Broadband mmg BERUK!!!!

 Sangat2lah tak berpuas hati kepada celcom beruk ben ni. Dipendekkan cerita...
Adik aku dapat bantuan Komputer 1 Malaysia. So untuk dapatkan komputer secara percuma kita kena daftarkan diri menjadi pengguna beruk ben.
So 4 hb jun tu adik aku pun daftarkanlah beruk ben dengan harga bayaran muka  RM 70 dan dapatla komputer 1 malaysia ni...(notebook).
Dan mlm tu  boleh la guna beruk ben nih.
dok seminggu heran... komputer yg dapat tu... tak keluar display.sah Display rosak.. Oleh sbb komputer tu dalam warranty lagi..p la tanya cikgu yg uruskan pasal komputer nih. Cikgu bleh  jwb.. Sya tak tahu. Saya cuma tolong bagi borang je.  So, kepada siapakah kami nak adukan masalah ni...
Lepas satu hal.. satu hal lagi menimpa... 4/6 daftar beruk ben..25/6 bil sampai.
Billnya ialah 86 ringgit...76 bulanan dan 10 ringgit charge tah apa2...
Oleh krn tak berpuas hati.. sbb masa promosi tu celcom katapakej bulanan 48 ringgit je.. tp 3 bulan pertama bayar 38 ringgit. Tp bil sampai 78 ringgit.
Sungguh2la tak berpuas hati. Ptg smlm adik aku gi cawangan celcom. Depa kata... Kami mmg cas untuk 2 minggu sekali punya bil. 2 minggu bil 21 ringgit. 2minggu lain 21 ringgit.But...next month, back to normal price: RM48/month. Erkk... entah apa2 punya dungu punya jawapan laaa...Mintak bayar jugak2... kalau tak bayar depa nak block.  Dah la bil sampai awl.. mahal pulak tu...
Bencik ngn celcom sbb tu aku dah terminate line tefon aku. Ada saja agenda tersembunyi.
Tentang komputer satu Malaysia:  apa  agenda tersembunyi bagi bantuan kat budak2 sekolah aku tatau la.... kesian ngn org2 miskin yg tak mampu nak bayar  bulanan beruk bend yg tah apa2...
Kesimpulannya : SAPA YANG UNTUNG???

3 ulasan:

ibu syafiq berkata...

pelik'y!!!bantuan apa klu nk dptkn komp dgn syarat dftar brodband????2 bukn bntuan 2...lg nyusahkn sbb nk kna byr broadband tiap2 bln...bantuan haprak!!!1 m'sia la sgt!!!bluekkkk!!!

shida berkata...

sabaq je la ngn karenah2 mereka...

alimaz kembara terasing berkata...

hahaha sian... aku dah lama tak pakai celcom beruk ben ni.... dah lama terminate..... buang masa buang duit buang karan....