Jumaat, 15 Julai 2011

Rezeki lagi...

Korang pernah tak... bila teringin nak mkn sesuatu...dan berharap dapat mkn benda tu ..tetiba je dtg depan mata tanpa kita  cari??
Benda ni kita panggil rezeki yg Allah turunkan untuk manusia,,,benda yg tak sangka2 kan....
Sebenarnya nak bercerita ttg hari ni. Hari ni hari jumaat. So kitorang yg keje gomen ni mmg rehat lama... dari 12.15 hingga 2.45 ptg. So tghari plan nak p tgk sorang kawan yg baru dapat baby.
on the way nak gi umh dia, kitorang singgah lunch kat kedai Bumbung 5. Pagi tadi aku ada bgtau kwn baik aku yg aku  teringin nak mkn rambutan... Tgh2 dok mkn, tokey kedai bawak rambutan letak ats meja kami
"makanlah... tokey buat kenduri rambutan hari ni"
"Alhamdulillah...." aku senyum sambil toleh kat sity
" Tadi kan U kata teringin nak mkn rambutan" sity berkata..
Dalam hati aku: Syukur, rezeki...
Sekurang2nya sakit hati aku hari ni terubat dengan benda lain...
Tu sebenarnya nak citer... Jom layan pic:

Ha.. siap ada tangkai lagi

tgk la... dengan nasik.. rambutan jadi pencuci mulut,


Air teh o ais sebagai medium penyejuk hati waktu2 panas mcm ni.

Tgk tu: kawan saya, baru dapat anak pertama.. Semoga jadi bapak mithali yer...

tuan empunya blog pun nak amik gambor jugak.. EHHH.. tetiba rasa nak baby lagik... hehehhe


Baby Rais Haziq...semoga jadi penyejuk mata, penyeri keluarga Alimin dan Ida.... Ha... pandai senyum...

 Psssttt: Sesungguhnya Rezeki Allah datang dalam bermacam2 bentuk... Renung2kan...




2 ulasan:

Diana @ bilakukatacinta berkata...

beshnya...rezeki sungguh kan? teringin sgt nak mkn durian....(ade sesape nak anto tak?)

shida berkata...

cda pun teringin nak mkn durian... tp tak der rezeki lagi kot...sbb balik kampung tinggal biji durian je...hehhehe
Diana: tak pe, ptg ni cer usyar kat dusun berpayung.... hehhehe