Isnin, 19 November 2012

Paras gula dalam darah

Assalamualaikum,.,,
Nak cakap pasal tajuk di atas ni la...
Ok... terlebih dahulu... meh sini aku nak istiharkan yg aku kini tgh mengandungkan anak yg ke 3 insyaallah...Kandungan aku dah  nak masuk 5 bulan.. alhamdulillah, segala gejala alahan dah hilang.
So.. selama aku mengandung sblm ni.. tak pernah pulak aku menelan air gula yg ditakuti oleh semua wanita mengandung.
Nak dijadikan cerita, pagi kemarin mcm biasa la rutin bulanan kena pergi check perut. Masa urine test, pembantu makmal tu cakap kat aku... " dah mkn ke? sbb dalam urine ada gula.. meh sini jari nak amik darah sikit nak check paras gula"
Toing!! jarum kecil tu singgah kat jari manis aku.. Tak lama lepas tu keluar result bacaan paras gula 7.9.. Mak aii tinggi jugak tu...
Lepas masuk jumpa misi apa semua... aku kena minum ayaq gula hari RABU ni... Ahhhhh tidak!!!! kena korbankan cuti tahunan lagi....
Hurmmmm.... apa lah nasib...
Hari ni... pagi2 buta lagi aku dah telan sebiji minyak kelapa dara yg aku tulis sblm ni kan.. baru nak rasmi..sbb aku baca dekat khasiatnya.. MENGURANGKAN KENCING MANIS... harap2 aku bukanlah penghidap kencing manis. Cumanya sejak aku peknen, setiap hari aku nak minum teh ais. Org dah pesan.. klu nak dapat kencing manis, minum la teh tarik atau teh ais selalu... Huhuhuh
 Pagi ni sejarah... sarapan dengan air kosong... :-). No more teh ais
 Korang semua doakan aku dapat telan air gula yg begitu menjelekkan tu ye.....
Dan doakan aku tak de penyakit merbahaya ni ye....



4 ulasan:

Dzuhata berkata...

tahniahhhhhh... awat gula tinggi sgt? setiap kali preggy pun mcm tu ka?

shida berkata...

sebelum ni tak pernah2 mcm ni... yg ni je.. mungkin sbb umur makin meningkat.

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

tinggi gula tu....btw tahniah kak :-)

shida berkata...

tq wanieys