Selasa, 9 Ogos 2011

juadah sahur

mlm td aku terbongkang awal sampaikan encik suami tak jadi p solat tarawikh sbb anak2 tak da org jaga. Tak tau la kenapa sakit kepala sgt2. cuba tak mau telan panadol tp mata tak boleh lelap jugak... kepala berdenyut. Pukul 11 anak2 dah tidur. Aku bangun masak nasik siap2. takut waktu sahur terbabas.. Tgk2 ayam dlm peti ais belum dibasuh lagi... Aduii... bgn basuh ayam dan goreng  ayam untuk  sahur esoknya.
Lepas tu aku telan  panadol active  fast sebiji. Baru boleh tidor dengan nyenyaknya.
Bangun pagi kul 4.30 pagi dah segar bugar...
So... juadah sahur aku ngn asben semua jenis simple2 je. Pagi ni aku buat ayam goreng kicap. Dlm peti ais ada balance sardin yg sahur kemarin. perangat yg tu la....
ayam masak kicap ....

Tgk encik suami.. nak mkn sambil layan ngntuk...siannya...
"abg nak kuah?"
geleng kepala...
"sardin ni tak nak ke?"
tak mau....
"tambah nasik?"
geleng kepala lagi..."kenyang"

errr... terasa sedang melayan budak2 bangun sahur,,..
tp nak buat camner kan? dah seminggu puasa, selera mkn sahur tu tak berapa nak ada...

Lepas sahur aku akan ambik 2 jenis supplement ni... Multivitamin daily(amway) dan EPO...
Dan 1 biji kurma....


Nota: En somi kata... buat apa mkn vitamin2 ni.... buang duit ja, balik keja tak larat seropa tu jugak... baik  mkn kurma je... Ye ke??? tp aku tetap suruh dia telan multivitamin jugak....

1 ulasan:

SiTyAiZa berkata...

posa kali ni i x ambik apa2 multivitamin la.... slalunya ambik proviton.... ok la jugak x berapa nak letis sgt....