Khamis, 21 Februari 2013

Jalan2 Padang Besar Lagi...

Ini cerita jumaat lepas.

Oleh sbb nak  cari beg yang diperbuat daripada tali.. gambar lupa nak amik.. balik ni aku snap lain. Sebenarnya nak letak baju baby dan baju umi sekali. Sebagai persediaan  nak bawa ke hospital.
Sebelum cari beg, isi perut la dulu.
ORG RAMAI SGT2... Tp nasib baik ada kawan yg sampai dulu ke kedai yang kami selalu makan tu. Jadi minta depa  buat pesanan dulu.
Elok kami sampai ja, makanan terus siap. Alhamdulillah, dimudahkan urusan hari tu.

hidangan wajib kalau datang padang besar. Somtam... ermmm sambil menaip ni... kecur je air liur nih.. Mmg sedap. Sepinggan RM4. selalunya sepinggan ni mkn utk 3 org.. Kali ni kwn aku yg oder dan bayar somtam.. aku tukang rasa a.k.a makan... hehehhe

ha.. ni menu aku pulak: bihun tom yam... fuhh... sapa tak tahan pedas, sila spare air lebih ye.. mmg kena ngn selera aku. Harga semangkuk ni RM7.50..

penghilang dahaga.. air kelapa muda... Klu sini panggil air nyioq muda.. err.. RM4 sebiji.. Mahal mcm beli kat resort. padahal klu tepi jalan dapat  dengan harga RN2.50 ja... hihi berkira kan??? Tp sbb teringin kena minum jugak la kan...

yang ni pulak nasi goreng tom yam. Kawan aku punya menu. Boleh tahan jugak rasanya... 

Lepas makan terus shopping beg je la yg sempat pun, sbb berkejar masa nak masuk opis pulak,,,




3 ulasan:

Bui Junaidi berkata...

BIHUN TOMYAM TU NAMPAK SEDAP LA..KECUR AIR LIUR BUI..

shida berkata...

BUI>>. mmg sedap pun Bui... Nanti dtg Perlis bgtau la.. boleh bawak Bui jalan2 kat sini..

Ibu Lala berkata...

Terliurnye tgk sume mknn ni. Lapar jdnye..