Rabu, 31 Julai 2013

rendang daging perak

Resepi ni aku amik dari blok kak Azie kitchen jugak...
mlm tadi lepas citer Hilangnya Ramadhan,.. terus aku bgn masak.  Hurm.. sedap dan memenuhi selera aku.  Selera org lain tak tau la...




masak untuk sekali mkn je. cukup la untuk aku ngn suami. Irfan pulak pagi ni mkn  nasi dengan daging burger goreng  cicah mayonis ja.

untuk resepi lanjut boleh masuk baca  blog kak Azie. kat sini dia ajar lebih detail cara nak masak daging ni. Ia menggunakan santan untuk merebus daging ye...

jom layan Irfan bangun sahur.

mengantuk sungguh aihh  buah hati umi sorang ni.. makan sambil pejam mata. Habis sepinggan jugak nasik... :-)



2 ulasan:

Kakcik berkata...

Tengok Irfan, teringat anak bongsu kakcik bersahur tahun2 dulu. Makan bersuap dengan mata terpejam!

shida berkata...

hihi... kak chik... mmg kena suap pun.. thn depan harap2 bleh mkn sendiri sambil buka mata\