Jumaat, 27 Februari 2015

grill rumah

Assalamualaikum.

baru siap pasang grill untuk satu rumah.
Mula2 ada 3 design yang dok teringin..

Design 1: Bunga menjalar mcm ni...nampak meriah je...

Design 2: Simple dan cantik comel je...

Design 3: Paling simple
 Akhirnya.. pilih punya pilih... tanya pendapat kawan2 Decor.. satu pun aku tak ambik... Aku dan en suami pilih design ni.. Simple dan tak sarat.

Ha.... Siap pasang petang semalam. dari pukul 12 tghari sampai pkl 5.30 ptg baru siap.
Tapi kunci tu nampak mcm bawah je kan... kalau dari luar elok2 la...budak boleh buka sendiri.

Ni grill untuk pintu dapur. Bawah sekali letak 1 plate je.. senang... kucing, ular tak masuk.

tingkap bilik no 2, Tingginya... yg ni org tak pasang lansir la kot nooo...

Untuk tingkap... simple mcm ni ja...

Encik suami mai pantau kerja pemasangan.

Yang ni pulak pintu grill rumah jiran sebelah.

Kos pasang Grill 4 tingkap dan 2 pintu termasuk lubang angin bilik air Adalah RM2000.

Paling Frustt.... Tanya jiran sebelah..dia punya kos RM1200 jer...

Gulp... beza kat mana ye??

Bila ditanya pendapat... ada yang mengatakan material yang digunakan mungkin berbeza.

Dia buat dekat cina... Aku buat kat org Melayu.

Mungkin itu rezeki dia...

Semoga rezeki aku pun akan ada juga... :-)













6 ulasan:

DzuHata berkata...

cantik grill umah ang pah

shida berkata...

boleh la dzu... simple ja

Shahrul Nizam berkata...

cantik. bagi no contact kontraktor grill

Noorul Khadijah Adnan berkata...

sy pun tempah kat melayu jg... sedara lg... tp kos lg tinggi dr kedai lain... pas tu tempoh siap dr 2 minggu (katanye) dan akhirnye siap slps 6 bln... dgn cat yg x rata, ade yg x cat pun ade, berbonggol sana sini... yg lg best ade part yg x boleh pakai... mksdnye... sekadar hiasan... sedih dan sgt kecewa, sbb bkn sng nak kumpul duit... namun, redho je sbb sedara... nak wat camne..xde rezeki... ade rezeki nnt nak panggil org tlg repair mn boleh je....

muhd syafiq che halim berkata...

boleh share contct grill yg murah tu x?

Hafiz Black berkata...

Assalam.. Blackpearl Construction.. kami menyediakan perkhidmatan renovate rumah grill pagar wiring.. harga berpatutan dan berkualiti.. in shaa Allah on time.. base di meru klang.. kwsan kl dan selangor.. blh hubngi sy whatsapp or call hafiz - 01152882023