Selasa, 5 April 2016

sedarkah kita???

Nak berleter sikit hari ni....

Rata2 dari kita mesti ada group whatsapp kan?

dan.. mesti ada group sekolah menengah dulu...

Yang aku perhatikan... group yang banyak sembang adalah group zaman sekolah...
Ada saja topik dan benda yang  dibincangkan...

Perlu diingat,,, dalam group tu ada lelaki dan ada perempuan.

Bila ada jantina yang berlaianan kita kena pandai bawa diri...
sebagai seorang perempuan rasanya tidak manis untuk membicarakan hal2 yang berkaitan dalam kelambu,,,\

Nak dibanggakan ke???

so.. nak ceritakan ketidak puasan hati saya.

Pada suatu malam,

Encik suami kerja shift malam. Mmg lazimnya dia tak bawa henset sewaktu bertugas.
Kebetulan bunyi msg bertalu2..saya pun buka la whatsapp group sekolah beliau. Mmg saya selalu dok baca pun apa yg diorang dok sembang.

Ada sorang kwn dia (perempuan) tanya la kes tembak yang berlaku di tempat kerja suami baru2 ni.

Dah suami saya kerja..camna dia nak jawab kan???

So.. ada lagi la kwn2(perempuan) dlm group tu.. saya tak tahu la apa niat dia.. nak melawak atau mmg nak mengutuk...

Diorang cakap dah lama suami saya ni tak masuk sembang dalam tu... Bini tak bagi masuk la tu.. bini control la .. bla..bla..bla...

saya mula panas telinga,,,

Saya pun taip.. B** pergi kerja, Mmg tak bawa henset. Maaf tak dapat nak jawab soalan.

Ha.. pastu pakat dok buat teka teki... ha,... bini baca...

Adeh..

Saya harap diorang faham... bila kita tak jwb soalan bermakna kita tgh sibuk atau belum membaca msg.
Saya rasa mcm nak tlg leave group je... tp nanti lagilah saya dikatakan Diva atau seangkatan dengannya....

Saya rasa mmg patut pun suami saya tak join diorang dok sembang,. Banyak yang mengarut dari info yang boleh mendatangkan manfaat.

Sebagai isteri, akak2 sepatutnya lebih peka dan prihatin... bukan label org sesuka hati...

Kalau diikutkan hati mmg saya nak bantai je... tp saya rasa mcm buang masa saja layan org yang tak dak kerja macam tu,, buat menyakitkan hati sahaja.

3 ulasan:

Norhayati Mohd Isa berkata...

Macam2 kes dalam group wasap ni kan shidah..
Kekadang bila ada yg terasa sangat tu yg left..
Bila kita tolong jawab ..
Lain pulak tanggapan mereka kan..
Bersabar je lah..

Julie Mangsor berkata...

saya pun leave group kawan2 sekolah sebab diorang tak habis2 dok watsapp tak kira masa... tapi sblm leave group ada bgtau yang terpaksa leave group sebab dataplan sikit... hehehehe...

wahida berkata...

saya pun ada grup wasap sekolah mcm ni...tapi kebanyakannya mmg saya silent reader je...malas nak join chatting merapu dorang...benda urgent je saya baru masuk...huhu...